OPSKRIFT

OVNBAGT HELLEFLYNDER – FRA ISLAND

Min islandske faster Kari serverer ovnbagt helleflynder når vi er på familiebesøg i Reykjavik. Der er et rigtigt festmåltid og Kari spiser det også til jul i stedet for kød. Til sin mors 90 års-fødselsdag var det også denne herlige helleflynder der blev serveret.

Helleflynderen lever i de kolde nordatlantiske farvande. Fisken kan bliver op til 2 meter lang og er ubestridt verdens største fladfisk.

OPSKRIFT PÅ OVNBAGT HELLEFLYNDER

6 personer

  • 6 store skiver hellefisk (min. 200 gram/stk)
  • 1 camenbert ost
  • salt og peber
  • citron
  1. Skær små lommer i fiskerskiverne og og fyld skiver af camenbert i
  2. Læg fiskeskiverne på en bageplade eller i et ovnfast fad
  3. Pres citronsaft over fisken
  4. Drys med salt og peber

Ovn: 15 minutter ved 180° C
Hvis stykkerne er meget store, kan det være nødvendigt at give dem 5-10 minutter længere i ovnen.

Forslag til tilbehør:
Vi fik kogte grønne bønner, nye kartofler, tomatsovs og skiver af citron

Tomatsovs (nem)

  • 1 dåse tomater (gerne med hvidløgssmag)
  • 1 1/2 dl fløde
  • salt og peber

Eventyr-tip:

Du kan lytte til historien om den berygtede sørøver Kaptajn Klapøje, der gik ned med sit skib “Den Gyldne Haj” i Odense Fjord.

Og, du kan læse Grimms eventyr “Konen i Muddergrøften” mens fisken er i ovnen.