OVNBAGT HELLEFLYNDER – FRA ISLAND
Min islandske faster Kari serverer ovnbagt helleflynder når vi er på familiebesøg i Reykjavik. Der er et rigtigt festmåltid og Kari spiser det også til jul i stedet for kød. Til sin mors 90 års-fødselsdag var det også denne herlige helleflynder der blev serveret.
Helleflynderen lever i de kolde nordatlantiske farvande. Fisken kan bliver op til 2 meter lang og er ubestridt verdens største fladfisk.
OPSKRIFT PÅ OVNBAGT HELLEFLYNDER
6 personer
- 6 store skiver hellefisk (min. 200 gram/stk)
- 1 camenbert ost
- salt og peber
- citron
- Skær små lommer i fiskerskiverne og og fyld skiver af camenbert i
- Læg fiskeskiverne på en bageplade eller i et ovnfast fad
- Pres citronsaft over fisken
- Drys med salt og peber
Ovn: 15 minutter ved 180° C
Hvis stykkerne er meget store, kan det være nødvendigt at give dem 5-10 minutter længere i ovnen.
Forslag til tilbehør:
Vi fik kogte grønne bønner, nye kartofler, tomatsovs og skiver af citron
Tomatsovs (nem)
- 1 dåse tomater (gerne med hvidløgssmag)
- 1 1/2 dl fløde
- salt og peber
Eventyr-tip:
Du kan lytte til historien om den berygtede sørøver Kaptajn Klapøje, der gik ned med sit skib “Den Gyldne Haj” i Odense Fjord.
Og, du kan læse Grimms eventyr “Konen i Muddergrøften” mens fisken er i ovnen.
Leave a Reply