CHOKOLADEMUFFINS BAGT MED ÆBLEMOS
Cirka 20 eventyrlige chokolade-muffins
Lækre chokolademuffins bagt med æblemos.
De har eventyrligt meget chokoladesmag.
- Bagt i et snuptag
- Holder sig lækre længe (kan sagtens opbevares i køleskab)
- Fryseegnede (kagerne ‘sætter sig’ og bliver konfektagtige ved optøning)
- Er gode til vandreture (tages eventuelt med frosne, og tør undervejs)
INGREDIENSER
- 1,5 dl. abrikoser (eller en god håndfuld)
- 3-4 spsk. sukker – til abrikoserne
- 0,5 dl. vand
ALTERNATIVT: Jeg har med held erstattet ovenstående abrikosgrød med hjemmelavet blommegrød (cirka 1 – 1,5 dl)
- 2,5 dl. kærnemælk
- 150 g. æblemos (gerne hjemmekogt af efterårets æbler/evt. fra frost)
- 1 dl. olie (raps- eller god olivenolie)
- 2,5 dl. brandvarm kaffe (gerne sort og stærk – jeg bruger instant)
- 100-200 gr. hakket mørk chokolade (efter ønske)
- 250 g. hvedemel
- 75 g. kakao
- 125 g. sukker/rørsukker – til kagen
- 100 g. brun farin/puddersukker
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 3 tsk. vanillepulver (eller efter ønske – jeg elsker vanille og kan godt komme tll at tilsætte lidt ekstra i)
- 1 tsk. salt
FREMGANGSMÅDE
TÆND OVEN: 180-200 grader (afhængig af din ovn)
- Hak abrikoserne med en kniv
- Hæld abrikoser, vand og sukker i en gryde
- Kog op og lad simre i cirka 15 minutter (hold øje med at vandet ikke koger væk – tilsæt eventuelt lidt mere)
- Blend abrikoserne til en mos
Alternativt: brug en anden form for ‘frugtgrød’
- Skål 1: Bland kærnemælk, abrikos-‘grød’ (alternativt blommegrød), æblemos og olie
- Skål 2: Bland mel, kakao, sukker, puddersukker, bagepulver, natron, salt og vanille
- Brug en si til at sigte/drysse de tørre ingredienser i dejen lidt efter lidt.
- Pisk jævnligt, så dejen bliver rørt luftig og godt og grundigt sammen
- Tilsæt den brandvarme, stærke kaffe lidt efter lidt. Pisk kaffen ind i dejen.
- Til sidst blandes den hakkede mørke chokolade i den færdige dej.
FYLD MUFFINSFORMENE
- Brug eventuelt en mindre kande til at hælde dejen pænt i muffinsformene
- Dejen kan selvfølgelig også bages som en hel kage i en bageform/ildfast fad (husk at bruge bagepapir)
Bagetid: cirka 30 minutter (men, husk ‘BAGETRICKET’ og ‘PRIKKETRICKET’)
BAGETID-TRICKET
- Det er vigtigt at huske at alle ovne er forskellige.
Hold et øje på dine muffins i ovnen, især efter de første 15 minutter
PRIKKE-TRICKET
- Efter 15 minutter
Tjek ved hjælp af “prikke-tricket’ - Tjek om kagen/muffins’ene er gennembagt ved at prikke med en strikkepind, en spids kniv eller lignende.
Der må ikke hænge alt for meget flydende dej ved.
En lille smule er dog ok – kagerne må heller ikke blive for tørre. - Bag videre hvis der hænger for meget dej ved, eller hvis de skvulper under den tynde skorpe. Så er de ikke færdige!
(brug eventuelt Sølvpapir-tricket)
SØLVPAPIR-TRICKET
Hvis muffins’ene har fast skorpe, men stadig er flydende/skvulpende indeni når du laver ‘prikke-tricket’:
Læg et stykke staniol/sølvpapir over kagerne og bag videre. Herved forhindrer du, at toppen bliver branket.
TA’ UD AF OVEN
Når muffins’ene er færdigbagte, tages de ud af ovnen og stilles til afkøling på en bagerist.
Drys med flormelis for en fin servering
Eventyrlige chokolademuffins bagt med æblemos
MINE YNDLINGSOPSKRIFTER
Du kan se flere af mine eventyrlige favoritopskrifter lige hèr
Leave a Reply