OPSKRIFT

ENGELSKE OVNBAGTE ‘STIG-KARTOFLER’

CRUNCHY OVNKARTOFLER

For år tilbage havde vi jævnligt besøg af englænderen ‘Stig’ (Steven) fra Bristol.

Det var i arbejdsøjemed, og vi kunne selvfølgelig have ladet ham bo på et af Odenses dejlige hoteller. Det blev dog hurtigt helt naturligt at han i stedet flyttede ind hos os og deltog i familiens måltider.

En dag spurgte Stig om han måtte ‘stå for kartoflerne’.
Selvfølgelig måtte han det !

Således smagte vi for første gang disse fantastiske ovnkartofler
MADE BY AN ENGLISHMAN.

De er blevet til en sikker ‘klassiker’, hér hos os.
Fedtstoffet suges ned i kartoflernes yderste, smadrede lag – og det belønnes !

Gyldenbrune og sprøde
(efter ovn)
Stig-kartofler med olivenolie og saltflager
(før ovn)

Stigs ovnkartofler er lette at tilberede.
Stig brugte palmin til sine kartofler, men olivenolie kan også bruges.

OPSKRIFT

4 pers

  • 1,5 kg kartofler (skrællede, eller med tynd skræl = “nemme kartofler”)
  • 150 gr palmin (eller 1/2 – 1 dl olivenolie)
  • Saltflager (vi bruger ‘middelhavssalt’)

TÆND OVNEN: 230 grader

  1. Giv kartoflerne et opkog (de skal kun lige blive bløde i det yderste, men forblive hårde indeni, så de ikke bliver til kartoffelmos lige om lidt)
  2. Hæld vandet fra
  3. Læg låg på gryden og ryst kartoflerne kraftigt mod låget et par gange – godt og grundigt – så overfladen smadres !
  4. Den krakelerede overflade er nu klar til at suge den dejlige palmin/olivenolie til sig
  5. Læg bagepapir i et ovnfast fad og hæld de ‘smadrede’ kartofler i fadet
  6. Fordel palmin /olivenolie over kartoflerne (vend rundt)
  7. Drys med saltflager
  8. Vend gerne kartoflerne rundt undervejs, så alle kartofler får en sprød og lækker skorpe (evt. tilføj mere fedtstof om nødvendigt)

OVNTID: cirka 25 minutter (midterste rille)

Serveres straks