ENGELSKE OVNBAGTE ‘STIG-KARTOFLER’
CRUNCHY OVNKARTOFLER
For år tilbage havde vi jævnligt besøg af englænderen ‘Stig’ (Steven) fra Bristol.
Det var i arbejdsøjemed, og vi kunne selvfølgelig have ladet ham bo på et af Odenses dejlige hoteller. Det blev dog hurtigt helt naturligt at han i stedet flyttede ind hos os og deltog i familiens måltider.
En dag spurgte Stig om han måtte ‘stå for kartoflerne’.
Selvfølgelig måtte han det !
“Således smagte vi for første gang disse fantastiske ovnkartofler
MADE BY AN ENGLISHMAN.
De er blevet til en sikker ‘klassiker’, hér hos os.
Fedtstoffet suges ned i kartoflernes yderste, smadrede lag – og det belønnes !“
Stigs ovnkartofler er lette at tilberede.
Stig brugte palmin til sine kartofler, men olivenolie kan også bruges.
OPSKRIFT
4 pers
- 1,5 kg kartofler (skrællede, eller med tynd skræl = “nemme kartofler”)
- 150 gr palmin (eller 1/2 – 1 dl olivenolie)
- Saltflager (vi bruger ‘middelhavssalt’)
TÆND OVNEN: 230 grader
- Giv kartoflerne et opkog (de skal kun lige blive bløde i det yderste, men forblive hårde indeni, så de ikke bliver til kartoffelmos lige om lidt)
- Hæld vandet fra
- Læg låg på gryden og ryst kartoflerne kraftigt mod låget et par gange – godt og grundigt – så overfladen smadres !
- Den krakelerede overflade er nu klar til at suge den dejlige palmin/olivenolie til sig
- Læg bagepapir i et ovnfast fad og hæld de ‘smadrede’ kartofler i fadet
- Fordel palmin /olivenolie over kartoflerne (vend rundt)
- Drys med saltflager
- Vend gerne kartoflerne rundt undervejs, så alle kartofler får en sprød og lækker skorpe (evt. tilføj mere fedtstof om nødvendigt)
OVNTID: cirka 25 minutter (midterste rille)
Serveres straks
De er super! Bedste ønsker til jer alle!
Thanks – Those potatoes are always a hit. Best wishes to you and your loveones!
Ambrosia eller kartofler?!
En smagsoplevelse, sjældent oplevet før..
Utrolig velformuleret opskrift, hvilket gør den legende let at følge!
10/10 herfra – Kan klart anbefales!!
Dejligt at I kunne lide de herlige ovnkartofler ‘made by Stig’
De skal prøves her i weekenden ?
Rigtig god fornøjelse med kartoflerne. Sørg for god varme i ovnen. Du må meget gerne skrive hvordan de bliver… Hilsen fra Anne Sofie