EVENTYRLIG BANANKAGE MED MASSER AF BANAN OG CHOKOLADE
Eventyrlig banankage med mørk chokolade
– bagt af de kedeligste brune bananer
- Bagt i et snuptag
- Holder sig frisk længe (kan sagtens opbevares i køleskab)
- Fryseegnet
- Er god til vandreture (kan eventuelt tages med frossen)
Rigtig god fornøjelse
Hilsen fra Anne Sofie – Odenseguidepaaeventyr.dk
INGREDIENSER
- 1/2-1 dl. olie (olivenolie eller rapsolie)
- 4 dl. skyr (eller yougurt naturel, tykmælk, acidophilus)
- 1 æg
- 50-100 gr. sukker/rørsukker
- 50 gr. brun farin/puddersukker
- 4-5 brune bananer (moses med en gaffel)
- 300 gr. hvedemel
- 2 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 3 tsk vanillepulver
- 1,5 tsk salt
- 150-200 gram mørk chokolade (hakket)
FREMGANGSMØDE
TÆND OVEN: 175 grader varmluftsovn (eller 200 grader almindelig ovn)
- Pisk olie, skyr og æg sammen med et piskeris
- Skræl og mos de brune, modne bananer
- Bland bananmosen i olie/skyr/æg-blandingen
- Tilsæt sukker og brun farin til dejen
- Bland natron, salt, vanille- og bagepulver sammen med hvedemel
- Brug en si til at sigte/drysse de tørre ingredienser i dejen.
Brug en dejskraber til forsigtigt at vende ‘det hvide drys’ ind i den våde dej. Det er VIGTIGT at melet ikke bare røres i, det skal vendes i med nænsom hånd. - Bland hakke mørk chokolade i dejen
- Den færdige dej hældes i et ildfast fad
(Jeg plejer at fore fadet med bagepapir) - Formen skal fyldes 2/3 med dej.
Hvis der er mere dej, end der kan være i den valgte form, kan du lave en lille ekstra banakage i et mindre fad
BAGETID-TRICKET:
Det er vigtigt at huske at alle ovne er forskellige.
Hold derfor et øje på kagen, især efter de første 30 minutter
- Efter 30 minutter
Tjek kagen ved hjælp af “prikke-tricket’
Banankagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt - Nogle gange når jeg bager banankagen, skal den være lidt over 1 time i ovnen. Undervejs i bagningen tjekker jeg den jævnligt.
PRIKKE-TRICKET
Tjek om kagen er gennembagt ved at prikke i den med en strikkepind, en spids kniv eller lignende. Der må ikke hænge flydende dej ved.
Bag videre hvis den ikke er færdig (brug eventuelt Sølvpapir-tricket)
SØLVPAPIR-TRICKET
Hvis kagen har fået en flot gylden farve, men stadig er flydende indeni når man laver ‘prikke-tricket’, så læg et stykke staniol over kagen og bag videre. Herved forhindrer man at kagen bliver branket på toppen.
Det tager således kun godt en time at bikse en skøn og eventyrlig banankage med chokolade sammen. Den kan snildt bruges som en herlig snack på vandreturen, såvel som til festlige lejligheder, hyggestunder, madkassen og det hurtige lille mellemmåltid derhjemme.
MINE YNDLINGSOPSKRIFTER
Du kan se flere af mine eventyrlige favoritopskrifter lige hèr
Har lavet denne kage op til flere gange og alle elsker den…putter dog udelukkende brun farin i og masser af banan som sødning. Den er absolut fantastisk. Smelter i munden
Hej Wiera
Brun farin er super godt og giver en god, lidt krydret smag til banankagen. Det er smag og behag om den brune farin skal være mere eller mindre dominerende i den færdige kage. Jeg gør som dig, jeg bager den også igen og igen. Den er nemlig, som du skriver, helt fantastisk.
Mange hilsner fra
Anne Sofie