Eventyrlig BORSJTJ – med en masse rødbeder
Lav en eventyrlig Borsjtj – med en masse rødbeder. Det er den skønneste rødbedesuppe, fyldt med intens velsmag og lækkerhed.
Brug alle rødbederne i kilo-posen til en omgang herligt, lækker østeuropæisk suppe. Elsket i Ukraine såvel som i Rusland.
Suppen er kraftig og til den stærke side. (det styrer du selv med chili’en)
Creme fraiche mildner smager, og er det perfekte match.
4 personer
INGREDIENSER
Ikke så meget pjat, bare det bedste af det bedste!
- 500 gr. oksekød/ungkvæg i tern (gullasch-tern)
- Olie til stegning (olivenolie, rapsolie el.lign)
- Salt og pepper
- 1 – 1,5 liter vand
- 1 Bouillonterning (okse eller grøntsag)
- 3-4 laurbærblade
- 3-4 løg (skåret i grove stykker)
- 1 kg. rødbeder (skåret i tern)
HUSK at rødbeder farver helt vildt! - 1 – 2 kartofler (skåret i tern)
- Chili (hakket frisk / tørrede chiliflager)
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille sjat eddike (cirka hvad de kan være i ‘hætten’)
- 1 lille drys sukker
TOPPINGS
- Sprøde bacontern
- Creme fraice (18%)
- Frisk timian (et drys), hakkede forårsløg, purløg el.lign.
FREMGANGSMÅDE
KØD I SUPPEGRYDEN
- Steg kød-tern i lidt olie ved middel varme i suppegryden.
– hvis det koger i stedet for at stege, så prøv at skrue en smule op for varmen
– krydr med lidt salt og pepper undervejs - Tilsæt vand + smulret bouillonterning + 3-4 laurbærblade
– kog op, og lad simre ved svag varme
– skum af, hvis det er nødvendigt
GRØNTSAGER – på stegepande
- Steg de groft udskårne løg i lidt olie (pas på de ikke bliver svitsede)
- Efter lidt tid tilsættes resten af grøntsagerne (rødbede-tern, kartoffel-tern, hakkede hvidløg, hakkede chili
- Lad det simre-stege i 10-15 minutter (ikke for meget varme)
SUPPEGRYDEN
- Tag de stegte kød-stykker op af suppen, og gem til senere
Laurbærbladene fjernes og kasseres - Tilsæt alle de stegte grøntsager til suppen i gryden
- Tilsæt de hakkede dåsetomater
- Lad grønsagerne simre (koge svagt) i 30-45 minutter,
gerne under låg, så suppen ikke fordamper og brænder på
SUPPEN GØRES KLAR TIL KØDSTYKKERNE
- Blend suppen let med en stavblender
OBS: Pas på ikke at blende suppen fuldstændig til mos,
– der må gerne forblive enkelte grøntsagstykker tilbage - Kødstykkerne tilsættes til den letblendede suppe
- Tilsæt eddike og sukker, – og smag til med salt og pepper
- Lad suppen simre lidt videre, – eventuelt mens bordet dækkes og der kaldes til aftensmad
- Server en omgang eventyrlig borsjtj rygende varm i gryden, eller i en suppeterrin
- Toppings sættes i skåle på bordet, så hver især kan lave deres helt egen favoritversion.
- Husk også noget lækkert brød
VELBEKOMME
Prøv også:
EVENTYRLIG GRÆSKARSUPPE MED STÆRK SMAG
Leave a Reply