STRANDKÅL er eventyrlig strandmad
På flere danske strande vokser de frodige strandkål i sandet og mellem stenene. De blomstrer i slutningen af maj, begyndelsen af juni.
Bladene har en let krydret smag og er herlige, når frokosten skal ‘spices’ lidt op på en vandretur. De er også gode til en hyggelig picnic på strandturen.
KNÆKBRØD MED STRANDKÅL, RØGET LAKS OG ØRRED
OPSKRIFT
- knækbrød
- philadelphia (eller gedeost)
- koldrøget laks / varmrøget ørred
- vand til at skylle kålen
HUSK: en smørkniv
- Medbring philadelphia og fisk indpakket i avispapir, så de holder sig køligt i rygsækken. (Kan sagtens holde sig, flere dage undervejs)
- Evt. en køleboks, hvis du er på strandpicnic.
- Pluk de mindste blade fra strandkålen.
- Skyl bladene i lidt vand fra vandflasken.
- Smør knækbrødet med philadelphia og ‘byg’ din mad med rigeligt af kål og fisk.
- Sæt dig med udsigt til det blå vand og lyt til bølgernes sagte skvulp i strandkanten.
- VELBEKOMME
En god idé, er at pakke det medbragte mad ind i avispapir, der isolerer for varmen.
Leave a Reply