OPSKRIFT

HJEMMELAVET ÆBLESAFT

Hvorfor ikke lave sin egen hjemmelavede æblesaft? Det er nemt og hurtigt!

I Danmark vokser verdens dejligst æbler rundt omkring i haver og plantager.
Der er både spiseæbler, nedfaldsæbler, plukkeæbler, madæbler og i alle mulige farver og varianter.

Det er herligt at snuppe et æble direkte fra træet og spise det når det er allermest friskt og saftigt, eller købe en pose eller kasse ved en vejbod.

Der er MASSER af æbler i Danmark, når de først begynder at modne.

Meeen, det kan være svært for maven at følge med når havetræet vælter kilovis at æbler ned på plænen hver eneste dag.

SKØN HJEMMELAVET ÆBLESAFT
det er så nemt og hurtigt

2 liter saft på 45 minutter

OPSKRIFT

Ikke så meget pjat, bare det bedste af det bedste!

  • 2 kg æbler med skræl
  • 1 1/2 – 2 dl sukker
  • evt. 1 lille spiseske honning
  • 2 liter vand

FREMGANGSMÅDE

  1. Vask æblerne
  2. Skær æblerne i mindre stykker
    (undlad stykker med orm, brune pletter o.lign)
  3. Æblestykkerne hældes i en stor gryde
  4. Tilsæt sukker, honning og vand
  5. Kog i 20 minutter
  6. Hæld til afdrypning i et klæde, og lad saften dryppe ned i en stor skål
  7. Saften hældes på skoldede flasker og låget lukkes
  8. Lad afkøle og opbevar i køleskab

AFDRYPNINGS-KIT
Jeg bruger en gammel skammel, der er vendt på hovedet og har fået et søm uden hoveder, i hvert ben.
En ren stofble/klæde presses ned over sømmene så der kommer en ‘pose’ i midten. Det er ikke kønt, men det virker!

HUSK at skolde flaskerne til den dejlige æblesaft.
Jeg skyller tillige flaskerne i atamon, blot for en sikkerheds skyld.

Hjemmelavet æblesaft kan drikkes som den er, eller opblandes med vand smag. Selv kan jeg godt lide at blande saften med danskvand.

Saften kan også hældes i kartoner og evt. fryses.

Æblesaften laves hurtigt, uden brug af saftpresser, -koger eller lignende.
Det er så nemt.

Velbekomme!

Du kan også lave skøn GRÆSKARSUPPE, der varmer og mætter.